آموزش گام به گام برنامه نویسی به زبان سی پلاس پلاس در نرم افزار ویژوال استودیو
آموزش گام به گام برنامه نویسی به زبان سی پلاس پلاس در نرم افزار ویژوال استودیو
دانلود نرم افزار ویژوال استودیو + آموزش نصب نرم افزار ویژوال استودیو + ایجاد اولین پروژه برنامه نویسی به زبان سی پلاس پلاس در نرم افزار ویژوال استودیو : Hello World
در این مطلب در مورد چگونگی شروع کار با ++C و نصب Visual Studio صحبت می کنیم. در آخر هم اولین برنامه که یک Hello World ساده است نوشته خواهد شد. با ما همراه باشید.
مفهموم ویرایشگر و کامپایلر
یک برنامه از دستور العمل های متوالی تشکیل شده است که می تواند توسط یک کامپیوتر اجرا شود. برای نوشتن و اجرای هر برنامه به یک “ویرایشگر” و یک “کامپایلر” احتیاج داریم.
ویرایشگر چیست؟
با استفاده از ویرایشگر نوشتن کد راحت تر می شود و دیگر نیازی نیست که کلمه به کلمه نوشته شود و می توان از کلید های میان بر برای تسریع برنامه نویسی استفاده کرد. همچنین ویرایشگرهای پیشرفته شکل و شمایل خاصی به برنامه می دهند که کد نویسی را لذت بخش می کند.
کامپایلر چیست؟
وظیفه کامپایلر تبدیل کد های سطح بالا به زبان ماشین است. طوری که سخت افزار ما قادر به اجرای آن شود. گرچه می توان از ویرایشگر و کامپایلر جدا استفاده کرد اما امروزه بیشتر تولید کنندگان، “محیط یکپارچه تولید” یا IDE را پیشنهاد می کنند. IDE (مخفف Integrated Development Environment) در واقع یک بسته نرم افزاری است که تمام ابزارهای لازم جهت برنامه نویسی را دارد : یک ویرایشگر متن ویژه، یک کامپایلر، ابزار خطا یابی و کنترل اجرا، نمایشگر کد ماشین، پیوند دهنده های خودکار، راهنمای سریع و هوشمند و … که تمام این ابزارها برای سهولت برنامه نویسی، هر کدام قابلیت های ویژه ای دارند.
به عنوان مثال ویرایشگرهای درون یک IDE دستورات را با رنگ خاصی متمایز می سازند، متغیر ها را با رنگ دیگری نشان می دهند و توضیحات اضافی را به صورت مایل می نویسند. تمام این امکانات سبب شده که کد نویسی جذاب تر از گذشته شود و تمرکز برنامه نویس فقط بر روی منطق برنامه متمرکز شود.
نصب Visual Studio 2015
بهترین IDE برای نوشتن برنامه هایی از قبیل #C++ ، C و ویژال بیسیک و …. نرم افزار Visual Studio است. این نرم افزار تولید شرکتمایکروسافت است؛ نرم افزارهای بسیاری توسط این IDE تولید شده اند که نشان از قدرت این نرم افزار دارد. ما ترجیحاً از نسخه ۲۰۱۵ استفاده می کنیم چون حجم پایین تری دارد و فضای کمتری اشغال می کند.
اولین گام
اولین گام مشخص است : دانلود نرم افزار. سعی کنید نسخه Enterprise را دانلود کنید:
لینک دانلود نسخه Visual Studio 2015 Enterprise از وبسایت yasdl.com
دومین گام
پس از دانلود نرم افزار، ابتدا اتصال خود به اینترنت را قطع کنید و سپس فایل vs_enterprise را اجرا کنید تا محیط نصب باز شود. در اولین صفحه مقدمات نصب انجام می شود که اگر اتصال شما به اینترنت قطع باشد صفحه زیر نشان داده می شود.
با زدن دکمه Continue ، صفحه اصلی نصب که مطابق شکل زیر است باز می شود. در این صفحه ۲ حالت انتخاب وجود دارد.
- حالت Default یا پیشفرض که فقط افزونه های C#، ویژوال بیسیک و …. را نصب می کند و شامل زبان ++C نیست.
- حالت Custom که صفحه ای جدید باز می کند و به راحتی می توان مواردی که به آن احتیاج است را جهت نصب انتخاب کرد.
روی گزینه Custom کیلک کنید. در صفحه ای که باز می شود، تیک گزینه های مربوط به افزونه های C++ را زده و Next کنید.
در صفحه زیر نمایی از امکانات و کتابخانه هایی که قرار است نصب شوند نشان داده می شود.
در نهایت روی گزینه Install کلیک کنید تا نصب نرم افزار آغاز شود. بعد از چندین دقیقه پنجره ای باز می شود که پیغام موفقیت آمیز بودن نصب را می دهد. اگر چنین نبود و هشدار یا اروری نشان داده شد بی توجه باشید و روی گزینه Lunch کلیک کنید. در نهایت پنجره زیر باز می شود.
مطابق شکل بالا عمل کنید. صفحه ای باز می شود که باید گزینه use license key رو انتخاب کنید و سریال کدی که همراه با نرم افزار دانلود کرده اید را وارد کنید تا نرم افزار کرک شود.
در آخر هم Apply و تمام.
ساخت پروژه جدید
پس از اجرا شدن نرم افزار برای ایجاد یک پروژه جدید روی گزینه new project کلیک کنید.
در پنجره ای که باز می شود مطابق شکل زیر عمل کنید. در این پنجره انواع پروژه هایی که می توانید با ++C بسازید نشان داده می شود که پروژه مد نظر ما Win32 Console Application است.
در صفحه باز شده Next بزنید تا در نهایت به صفحه زیر برسید.
اولین برنامه ++C
هر برنامه ++C با پسوند CPP. مشخص می شود. بنابراین اگر نام برنامه ما Project1 باشد، یک فایل Project1.cpp وجود دارد که برنامه اصلی از آنجا آغاز به کار می کنید. در این فایل کد زیر را وارد کنید.
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ |
#include <iostream> using namespace std; int main() { Cout << "Hello World!" << endl; Getchar(); Return ۰; } |
خط اول کتابخانه ی iostream را وارد می کند که برای استفاده از توابع ورودی و خروجی کنسول هستند.
خط دوم فضای نام std را به فضای نام حال حاضر اضافه می کند تا توابع cout و یا cin قابل استفاده شوند.
در تابع main عبارت !Hello World بر روی کنسول چاپ می شود و در خط ششم برنامه منتظر وارد کردن یک کاراکتر می ماند تا صفحه کنسول سریع بسته نشود.
پایان

دانلود سورس کد پروژه های برنامه نویسی | حل المسائل سی پلاس پلاس و آموزش برنامه نویسی c
عالی بود بلاخره راحت شدم ممنون
ممنون از این مقاله کاربردی
ممنون از مقاله خوبتون